Wie is ‘Vitale genen’?

Wie is ‘Vitale genen’?

Vitale genen is de gezondheidspraktijk van Robert Machielsen(1970). Robert heeft ruim 20 jaar ervaring in het helpen van mensen met problemen op verschillende gebieden en heeft zijn kennis in de loop der jaren uitgebouwd. Zo heeft Robert ervaring in EFT, de Batesmethode voor natuurlijk zien en in 2015 heeft hij de opleding tot Orthomoleculair Voedingsadviseur gevolgd bij de Stichting Ortho Health Foundation in Hoofddorp. Robert heeft recentelijk bij dezelfde stichting de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut afgerond en is nu gediplomeerd Orthomoleculair Therapeut.

Dit is zijn verhaal:

Robert Machielsen

Ik besefte nooit zo dat ik een helper ben maar na jarenlange kennis opgebouwd te hebben over voeding en gezondheid begon het steeds meer aan me te knagen dat zoveel mensen overgewicht hebben, chronisch ziek zijn, depressief zijn of andere kwalen hebben en dat ze er niet goed mee geholpen worden in onze gezondheidszorg. De voedingsadviezen(schijf van vijf) zijn niet voor iedereen geschikt en sommige mensen worden alleen maar dikker of zieker van de officiële adviezen die ook reguliere diëtisten geven. Ik wil die mensen heel graag helpen maar besef dat ze alleen geholpen kunnen worden als ze zelf hulp zoeken en niet als ik ongevraagd op ze afstap. Hulp betekent namelijk je levensstijl aanpassen en uit je comfortzone komen. Dat willen niet veel mensen, liever gaan ze op dezelfde voet verder en slikken er een pil bij waardoor hun klacht verholpen lijkt maar het eigenlijke probleem er nog zit. Of ze accepteren hun probleem en wijten het aan de genen met als gevolg dat ze steeds zieker worden. Wat ondertussen duidelijk is geworden dankzij de epi genetica is dat genen beïnvloed worden door hun omgeving en dus wel degelijk te veranderen zijn, genen zijn volgend, niet leidend.
Mijn vraag werd voor mezelf dus, hoe kan ik mensen helpen, op welke manier komen welwillende mensen bij me voor hulp? Het antwoord was een professional te worden en een eigen praktijk op te zetten. Geen hobby meer maar serieus met gedegen kennis mensen helpen, begeleiden en een hernieuwde gezondheid bieden. Dat is wat ik met ‘Vitale genen’ doe, mensen aan een hernieuwde gezondheid helpen!”